Hur Mycket Kostar ett Arkitektritat Hus?

Bara för det är ett arkitektritat hus behöver det inte kosta mer än ett kataloghus. På grund av vårat arbetssätt bygger vi kundunika arkitektritade hus för samma pris som ett kataloghus med motsvarande standard hos många andra hustillverkare.

Arkitektritat hus eller kataloghus​

Men vad är då skillnaden mellan ett så kallat arkitetkritat hus och ett kataloghus? Om vi först börjar med det vi brukar kalla för ett kataloghus.

Ett kataloghus är ett hus som är speciellt framtaget för att kunna massproduceras och passa en större målgrupp. Oftast får man inte lov att göra några större förändringar då flera ritningar och handlingar redan är färdiga. Ibland får man flytta vissa väggar och kan göra en del egna val. I andra fall kan man låsa upp ritningen för en slant och bygga vidare på det.

Arkitektritat hus helt efter dina önskemål​

Det vi däremot kallar för arkitektritat hus är utformat efter speciella önskemål ofta till en specifik kund. Här finns inga begränsningar såsom väggar man inte får flytta eller val man inte kan göra. Tvärtemot kan man bestäma det mesta och få det precis som man vill.

Ofta har man istället en budget att förhålla sig till. Det mesta går ju att lösa men vissa lösningar kostar ju naturligtvis mer än andra. Den största fördelen med ett arkitektritat hus är att du kan specialanpassa varje liten vrå. Ett hus helt anpassat efter dina specifika önskemål och din tomts egenskaper.

Arkitekt är yrket på personen som ritar huset så tekniskt sett kan man ju kalla båda för ett arkitektritat hus. Oavsett vad du kallar det så skräddarsyr vi och anpassar alla hus vi bygger efter önskemål och tomtens egenskaper. Hos oss finns alltså bara arkitektritade hus!

Så hur mycket kostar ett arkitektritat hus?

Hör av dig med din förfrågan, du kan komma med egna skisser eller ritningar. Du kan också förklara vad för typ av hus du vill ha så kommer vi med förslag tillsammans med prisuppgifter.