Jonas Medverkan i SVT – Det Sitter i Väggarna

I en värld där historia möter nutid, står Mariedalshus som ett exempel på hur tradition och innovation kan samexistera harmoniskt. Med Jonas erfarenheter från det populära SVT-programmet ”Det sitter i väggarna”, för vi denna unika kombination av gammalt och nytt till varje projekt, skapande av klassiska hus som är tidlösa och moderna.

Att Bevara Historien i Klassiska Hus

Vår delägare Jonas deltagande i ”Det sitter i väggarna” har förstärkt vår förmåga att väcka gamla byggnader till liv, samtidigt som vi inför modern komfort och design. Detta delikata arbete kräver en djup förståelse för husets ursprungliga karaktär och en känslighet för dess historiska värde. I och med medverkan har vi fått en unik erfarenhet när det gäller att återskapa och modernisera klassiska hus som vi tar med oss även i nybyggnation.

Kombinera Traditionellt och Modernt

Erfarenheterna från hela renoveringen använder vi för att noggrant och respektfullt integrera moderna element i hus med klassisk stil, vilket skapar hem som är både funktionella och estetiskt tilltalande. Vi levererar inte bara hem som är vackra och funktionella, men som också bär på historiens vingslag. Upptäck hur vi kan transformera ditt hus till ett tidlöst mästerverk.

Om Avsnittet: Mangårdsbyggnaden - Öxnäs Bruk i Dalsland

I det historiska och anrika Öxnäs bruk, finner vi Jonas och Frida, bosatta i den ståtliga mangårdsbyggnaden. Denna byggnad, fylld med berättelser och mysterier, fångar antikexperten Rickard Thunérs intresse. Rickards forskning avslöjar fängslande händelser som utspelat sig i huset, inklusive en tragisk incident där en ung arbetare skjuter sin chef bara två dagar in i sitt nya arbete. Denna dramatiska händelse väcker frågor om vad som egentligen utspelade sig.

En annan fascinerande upptäckt görs under en renovering, där en gammal planka med mystiska inskriptioner hittas. Vem skrev dessa ord och vad är deras historia?

Samtidigt, i hennes strävan att bevara byggnadens historiska integritet, ger sig byggnadsvårdantikvarien Erika Åberg ut på ett uppdrag för att finna skiffer. Målet är att reparera husets gamla tak, men att finna det rätta skiffret visar sig vara en större utmaning än förväntat. Denna resa blir inte bara en jakt på material utan även en upptäcktsfärd i byggnadskonstens och hantverkets värld.

Detta program ger en unik inblick i både historien och nutiden av Öxnäs bruks mangårdsbyggnad, en plats där varje sten och varje plank berättar sin egen historia.